İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde 13 Ocak’ta meydana gelen olayda, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Çağatay Kılıçarslan, Bölge Adliye Mahkemesi üyesi Hakim Aslı Kahraman’a silahla ateş etti. Olay adliye binasında büyük panik yarattı.
Savcının ikinci kez ateş edeceği sırada, adliyede çalışan hükümlü çaycı Yakup Karadağ saldırıya müdahale ederek cinayeti engelledi. Karadağ, yaşananlara ilişkin NTV’ye açıklamalarda bulundu.
İlk anda şaka sandım
O anları anlatan Yakup Karadağ, boşları almak için odaya girdiğini belirterek, “Hakime Hanım benden yardım istemişti. İlk başta adliyede böyle bir saldırı olabileceğini düşünmedim, şaka yapılıyor sandım. Olayın ciddiyetini tam olarak görünce müdahale etme gereği duydum” dedi.
Hükümlüler de topluma yararlı olabilir
Toplumda hükümlülere karşı olumsuz bir algı bulunduğunu söyleyen Karadağ, “Hükümlüyüz, ister istemez hayata 1-0 geride başlıyoruz. Ama bazen hükümlüler de iyi şeyler yapabiliyor. Biz de topluma yararlı olabiliriz” ifadelerini kullandı.
Hakim taburcu edildi, savcı tutuklandı
Silahlı saldırıda yaralanan Hakim Aslı Kahraman, tedavisinin ardından taburcu edildi. Savcı Muhammed Çağatay Kılıçarslan ise kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
