Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni yılın ilk toplantısını Beştepe’de gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi Suriye oldu. Ankara’nın yakından takip ettiği sahadaki gelişmeler tüm yönleriyle değerlendirildi.
Şam yönetimi ile terör örgütü SDG arasındaki ateşkes anlaşmasının yansımaları Kurulda ele alındı. Suriye üzerinden terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefi doğrultusunda atılacak adımlar istişare edildi.
MGK’nın diğer önemli gündem maddesi Gazze oldu. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki Barış Kuruluna kurucu üye olarak katıldı. Toplantıda Gazze’nin yeniden inşası ve ihyası noktasında Ankara’nın üstleneceği roller görüşüldü. Türkiye’nin Filistin halkının haklı davasında yanında durduğu vurgulandı.
ABD ile İran arasındaki gerginlik Kurulda gündeme geldi. Bölgesel bağlamda oluşabilecek güvenlik risklerine karşı alınacak tedbirler gözden geçirildi.
MGK toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için süren diplomatik girişimler de konuşuldu. Ayrıca PKK, DEAŞ ve FETÖ’ye yönelik devam eden terörle mücadele operasyonları da değerlendirildi.
