Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fuat Oktay’dan TBMM Dışişleri Komisyonu iddialarına net yanıt: Bizden size ekmek çıkmaz!

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, komisyonda gerginlik yaşandığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin eleştirildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Oktay, söz konusu haberlerin kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirtti.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, komisyonda gerginlik yaşandığı ve

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Dışişleri Komisyonu toplantısında gerginlik yaşandığı ve Komisyon Başkanı Fuat Oktay’ın, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yardımcıları ile bakanlık bürokratlarını hazırlıksız oldukları gerekçesiyle eleştirdiği iddiaları gündeme gelmişti. Söz konusu iddialara ilişkin Fuat Oktay’dan açıklama geldi.

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Oktay, dış menşeli bir medya kuruluşunun haberinin kaynak gösterilerek bazı basın yayın organlarında yer alan iddialara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığına teşekkür mesajı

Oktay açıklamasında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bakan yardımcıları ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin komisyona her zaman çok kıymetli katkılar sunduğunu belirtti. Muhalefet dahil olmak üzere tüm komisyon üyelerinin, söz konusu katkılar için her fırsatta takdir ve teşekkürlerini ilettiğini dile getirdi.

Küresel ve bölgesel anlamda kritik bir süreçten geçildiğini ifade eden Oktay, komisyonda samimi bir çalışma ortamında gerçekleşen diyalogların bazı çevrelerce kasıtlı olarak çarpıtılarak haberleştirildiğini söyledi. Bu durumun kamuoyunun takdirine bırakıldığını belirtti.

Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilişkilerinin yalnızca mesai arkadaşlığıyla sınırlı olmadığını, uzun yıllara dayanan bir dostluğa dayandığını da ifade etti.

Açıklamasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibi olduklarını vurgulayan Oktay, farklı beklentiler içerisinde olanlara seslenerek bizden size ekmek çıkmaz ifadesini kullandı.

admin