Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trump’tan UFO talimatı: Gizli uzaylı belgeleri kamuoyuna açılıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığı dahil ilgili tüm devlet kurumlarına, uzaylılar ve dünya dışı yaşama ilişkin gizli dosyaların belirlenerek kamuoyuna açıklanması sürecinin başlatılması talimatını vereceğini duyurdu. Açıklama, eski Başkan Barack Obama’nın son dönemde yaptığı değerlendirmelerin ardından geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Savunma Bakanlığı dahil ilgili tüm devlet

Obama’nın sözleri tartışma yarattı

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir podcast yayınında “uzaylılar gerçek” ifadelerini kullanan Obama, dünya dışı varlıklara inandığını ancak onları hiç görmediğini söyledi. Obama, “Gerçekler ama Area 51’de tutulmuyorlar. Eğer ABD başkanından saklanan devasa bir komplo yoksa, yeraltı tesisi falan da yok” dedi.

Açıklamaların kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının ardından Obama, sözlerine açıklık getirdi. Evrenin büyüklüğü dikkate alındığında istatistiksel olarak dünya dışı yaşam ihtimalinin yüksek olduğunu kastettiğini belirten Obama, başkanlığı döneminde uzaylılarla temasa dair herhangi bir kanıt görmediğini de vurguladı.

Trump’tan Obama’ya eleştiri

Air Force One uçağında gazetecilere konuşan Trump, Obama’nın ifadelerini “büyük bir hata” olarak nitelendirdi. Obama’yı gizli bilgileri ifşa etmekle suçlayan Trump, kişisel olarak konuya dair net bir görüşü olmadığını söyledi.

Ancak birkaç saat sonra yaptığı paylaşımda, kamuoyunda oluşan “devasa ilgi” nedeniyle ilgili belgelerin açıklanması için talimat vereceğini bildirdi.

Gizli dosyalar için süreç başlatılıyor

Trump’ın talimatı kapsamında dünya dışı yaşam, Tanımlanamayan Hava Fenomenleri (UAP) ve UFO’lara ilişkin tüm karmaşık ve gizli bilgilerin gözden geçirilerek paylaşım sürecinin başlatılması bekleniyor.

Pentagon tarafından 2024 yılında yayımlanan raporda, ABD hükümetinin uzaylı yaşamıyla karşılaştığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığı belirtilmiş, UFO ihbarlarının büyük bölümünün sıradan nesnelerden kaynaklandığı ifade edilmişti.

2023 yılında ABD Temsilciler Meclisi’nde düzenlenen panelde de uzaylı varlığına ilişkin somut bir doğrulama yapılamamıştı.

İlhami Yangın