Trendyol Süper Lig’in kaderini belirleyen dev derbide, Fenerbahçe’nin Beşiktaş karşısında uzatma dakikalarında kazandığı penaltı ve sonrasındaki sevinç, spor kamuoyunda geniş yankı buldu. Şampiyonluk yarışında kalmak için mutlak galibiyete ihtiyacı olan sarı-lacivertlilerde, Teknik Direktör Domenico Tedesco’nun maç sonu itirafları geceye damga vurdu.
İşte derbi analizinin detayları…
90+11’de Gelen Hayat Öpücüğü

Karagümrük mağlubiyeti sonrası yönetimle kriz yaşayan ve olası bir derbi kaybıyla koltuğu sallantıya girecek olan Tedesco, maçın en kritik anında duygu patlaması yaşadı. Penaltı vuruşu için Kerem Aktürkoğlu topun başına geçtiğinde, heyecana dayanamayan Tedesco sahaya arkasını dönerek bekledi. Maçın ardından Kerem’i özel olarak tebrik eden genç hoca, “Kerem seni tebrik ediyorum. Bu kadar kritik bir penaltıyı en iyi şekilde kullandın. İtiraf ediyorum, ben korkumdan bakamadım bile” sözleriyle yaşadığı stresi dile getirdi. Maç biter bitmez önce soyunma odasına giden, ardından sahaya dönerek taraftara yumruk şov yapan Tedesco, şampiyonluk umutlarının tazelenmesini kutladı.
Puan Durumu ve Yarıştaki Son Durum
Trabzonspor’un Galatasaray’ı mağlup etmesiyle puan farkının açılması, Fenerbahçe’yi bu derbide kazanmaya mecbur bırakmıştı. Kulüp kulislerinde yeni başkan adaylarının konuşulduğu bir ortamda alınan bu galibiyet, hem takımı hem de Tedesco’yu rahatlattı.

