Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramanmaraş’taki okul katliamının sır perdesi aralanıyor: İşte yeni detaylar!

Saldırgan öğrenciyi her gün kapıda durdurup çantasını arayan müdür yardımcısının tayininin çıkması, facianın önündeki son engeli de kaldırmış. İsa Aras Mersinli’nin sanal dünyada kendisini kadın olarak tanıttığı ve bedenine zarar verdiği okul yönetimince biliniyordu.

Saldırgan öğrenciyi her gün kapıda durdurup çantasını arayan müdür yardımcısının

Kahramanmaraş’taki Ayser Çalık Ortaokulu katliamına dair her geçen saat daha sarsıcı detaylar gün yüzüne çıkıyor. Katliamı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli’nin geçmişteki saldırgan tutumları, sanal dünyadaki çift kimlikli hayatı ve okulda uygulanan denetim mekanizmasının nasıl çöktüğüne dair bilgiler dehşete düşürüyor.

İşte katliamın “şifresi” olarak görülen o detaylar:

“Müdür Yardımcısı Gidince Denetim Bitti”

Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Çevik’in açıklamaları, okulda bir “ihmaller zinciri” olup olmadığını tartışmaya açtı. Eski müdür yardımcısı Alparslan Yıldırım, Mersinli’nin tehlikeli eğilimlerini bildiği için onu her gün, “Çantasını yoklamadan içeri almıyorum” diyerek kontrol ediyordu. Yıldırım’ın bir ay önce tayininin çıkmasıyla, saldırganın üzerindeki bu özel denetimin son bulduğu ve silahları okula sokmasının bu sayede kolaylaştığı iddia ediliyor.

Person wearing a police-style cap and dark coat taking a mirror selfie with a smartphone in a room with dark wardrobes behind.

“Kendini Kadın Olarak Tanıtmış”

Dijital izler, Mersinli’nin sadece bir “oyun bağımlısı” olmadığını, sanal dünyada bambaşka bir kimliğe büründüğünü gösteriyor. Discord ve Reddit gibi platformlarda kendisini kadın olarak tanıtan Mersinli’nin, kadın kıyafetleriyle canlı yayınlar yaptığı ve Arjantinli bir arkadaşına aylar öncesinden “okul saldırısı yapacağım” dediği belirlendi. Çevresindekilerin bu tehditleri “kara mizah” sanarak ihbar etmediği öğrenildi.

Bedenini Jiletlemiş, Ailesi Gizlemiş

Veli ve öğrenci tanıklıkları, saldırganın ruhsal durumunun aslında “bağırarak” geldiğini kanıtlıyor. Mersinli’nin bir ay önce bedenini jiletlediği ancak emniyet müdürü babasının nüfuzunu kullanarak bu olayın resmi kayıtlara geçmesini engellediği öne sürülüyor. Okul arkadaşları, Mersinli’nin derslerde öğretmenlere dakikalarca hiç gözünü ayırmadan, donuk bir şekilde baktığını ve bu durumun herkesi ürküttüğünü anlatıyor.

Child with curly hair in a kitchen holding a chocolate birthday cake with lit candles.

Aile Profili Mercek Altında

Sadece saldırganın değil, ailesinin dijital ve profesyonel geçmişi de mercek altında:

  • Baba Uğur Mersinli: 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan babanın, sosyal medya üzerinden takip ettiği içerikler ve geçmişteki hukuk süreçleri soruşturmanın seyini değiştiriyor.

  • Erasmus Geçmişi: İngilizcesi çok iyi olan Mersinli’nin daha önce Polonya’ya Erasmus programıyla gittiği, ancak döndükten sonra içine kapanarak günde 15 saate varan bilgisayar bağımlılığı geliştirdiği ifade edildi.

Person with curly hair looking down, seen through glass while holding a pink smartphone (reflection visible).

Öyküm Uzunali