Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bolu Belediyesi’ne operasyon! Tanju Özcan sonrası aramalar derinleşiyor

Bolu Belediyesi’nde sular durulmuyor. 12 Mayıs 2026 sabahı itibarıyla Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, belediye binası ve bağlı kuruluşlarda geniş çaplı bir arama operasyonu başlattı. Mart ayından bu yana devam eden hukuksal sürecin yeni bir halkası olan bu operasyon, şehirde büyük yankı uyandırdı.

Bolu Belediyesi’nde sular durulmuyor. 12 Mayıs 2026 sabahı itibarıyla Bolu

İşte Bolu Belediyesi’ndeki jandarma operasyonuna dair tüm detaylar ve sürecin geçmişi…

Operasyonun Kapsamı: Nerelerde Arama Yapılıyor?

Jandarma ekipleri, özellikle mali kayıtların ve ihale dosyalarının bulunduğu kritik birimlere odaklanmış durumda:

  • Mali Hizmetler Müdürlüğü

  • Satın Alma Birimi

  • Bol-Tur A.Ş. (Belediye iştiraki)

Ekiplerin dijital materyaller ve evraklar üzerindeki incelemeleri devam ediyor.

Süreç Nasıl Bu Noktaya Geldi? (Kronoloji)

Bolu Belediyesi’ne yönelik operasyonlar zinciri 2026 yılının başından itibaren sertleşerek devam ediyor: Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Yardımcısı Süleyman Can, “delilleri karartma şüphesi” gerekçesiyle tutuklandı. Özcan, gözaltına alınırken binlerce öğrenciye burs verdiği için hedef alındığını savunmuştu. Savcılık dosyasında, Tanju Özcan’ın şehirdeki market yetkililerine belediye şirketi üzerinden yüksek bedelli reklam teklifleri sunduğu ve “baskı uyguladığı” iddiaları yer aldı.  BOLSEV Vakfı aracılığıyla “kurban bağışı” adı altında usulsüz para toplandığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve Meclis Üyesi Aydan Özdemir “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla tutuklandı.

Gözler Adli Süreçte

Bugün gerçekleştirilen jandarma araması, tutuklu bulunan isimlerin dosyalarına yeni deliller eklenmesi veya iddia edilen “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat” şüphelerinin somutlaştırılması amacıyla yürütülüyor. Belediye yönetiminden veya jandarmadan arama sonuçlarına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Öyküm Uzunali