Bugün yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle birlikte merkezi sınav puanıyla öğrenci alan liselerin belirlenme ve izlenme süreçleri yeniden şekillendirildi.
Buna göre, LPG puanıyla öğrenci alan okul kapsamına alınacak kurumlar yalnızca akademik başarıya göre değerlendirilmeyecek.

Okulların yürüttüğü projeler, program dışı faaliyetler, ulusal ve uluslararası yarışmalardaki başarıları, sahip oldukları sertifika ve belgeler ile paydaş kurumlarla gerçekleştirdikleri iş birlikleri de değerlendirme kriterleri arasında yer alacak.
Bakanlık tarafından izlenecek

LGS puanıyla öğrenci alan okulların izleme ve değerlendirme faaliyetleri de Bakanlık tarafından hazırlanacak kılavuzdaki kriterlere göre yürütülecek.
Ayrıca yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin tüm usul ve esasların Bakanlık tarafından hazırlanacak kılavuzla belirleneceği hükme bağlandı.
Yabancı uyruklu öğrencilere yeni sistem

Türkiye’deki resmî ortaöğretim kurumlarından mezun olan yabancı uyruklu öğrencilere, talep etmeleri halinde mevcut diplomalarının yanında Türkçe ve yabancı dilde düzenlenecek Anadolu Lisesi diploması da verilebilecek. Bu uygulamaya ilişkin ayrıntılar ise Bakanlık tarafından belirlenecek.
Öte yandan yönetmeliğin EK-6 bölümü tamamen yürürlükten kaldırıldı.
Düzenleme, Resmî Gazete’de yayımlandığı 3 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.
