Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaz patlaması alarmı: Gerçek sonradan anlaşıldı…

Bolu’da 4 katlı bir apartmandan gelen “doğal gaz patlaması” ihbarı ekipleri alarma geçirdi. Çok sayıda itfaiye, AFAD ve sağlık ekibinin sevk edildiği adreste olayın ocakta unutulan yemekten kaynaklandığı anlaşıldı. Dumandan etkilenen 2 kişi tedaviye alındı.

Bolu'da 4 katlı bir apartmandan gelen "doğal gaz patlaması" ihbarı

Bolu’da gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. 4 katlı bir apartmandan yükselen yoğun koku ve duman üzerine yapılan “doğal gaz patlaması” ihbarı, bölgedeki tüm arama kurtarma, emniyet ve sağlık ekiplerini teyakkuza geçirdi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekiplerin yaptığı incelemede gerçeğin çok farklı olduğu anlaşıldı. Korkutan olayın, ocakta unutularak yanan bir yemekten kaynaklandığı tespit edildi.

İşte Bolu Sağlık Mahallesi’nde ekipleri alarma geçiren olayın tüm detayları…

Yoğun Duman Apartmanı Sardı: Komşular Patlama Sanıp İhbarda Bulundu

Olay, Bolu’nun Sağlık Mahallesi Gürgen Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, apartman sakinlerinden C.Ç.’nin eşi akşam saatlerinde ocağa yemek koydu.

Bir süre sonra yemeğin ocakta unutulması nedeniyle tencere alev alarak yanmaya başladı. Tencereden çıkan yoğun koku ve duman kısa sürede bina merdivenlerini ve apartman boşluğunu kapladı. Ağır dumanı ve kokuyu fark eden bina sakinlerinden biri, büyük bir panikle durumu “doğal gaz patlaması” zannederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

AFAD, İtfaiye ve Sağlık Ekipleri Seferber Oldu

İhbarın niteliği gereği adrese kısa süre içerisinde çok sayıda itfaiye, AFAD, polis ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Siren sesleriyle sokağa giren ekipler, güvenlik önlemleri alarak hızlıca binaya müdahale etti.

Ekiplerin daireye girerek yaptığı kontrollerde herhangi bir doğal gaz sızıntısı veya patlama izine rastlanmadı. Panik yaratan durumun, ocakta unutulan yemeğin tamamen yanması sonucu oluşan yoğun dumandan ibaret olduğu belirlendi.

Dumandan Etkilenen 2 Kişiye İlk Müdahale Yapıldı

Olay esnasında daire içerisinde bulunan ve evde biriken yoğun dumandan etkilenen 2 kişiye, kapıda hazır bekletilen sağlık personeli tarafından müdahale edildi. Dumandan etkilenen vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri yaşanan asılsız patlama ihbarı ve olayla ilgili inceleme başlattı.

Öyküm Uzunali