İstanbul Ümraniye’de M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı’nda sabah saatlerinde panik dolu anlar yaşandı. Ihlamurkuyu İstasyonu’nda metronun geçtiği alandaki elektrik kablolarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.
İstasyonu Yoğun Duman Bastı, Yolcular Tahliye Edildi

Patlamanın ardından dumanlar kısa sürede tüm Ihlamurkuyu İstasyonu’nu kapladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve emniyet ekibi sevk edildi.
Peronda ve trenlerde bulunan vatandaşlar güvenlik görevlileri ve ekipler tarafından hızlıca tahliye edildi. Olayda şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Yaşanan teknik arıza ve durdurulan seferler nedeniyle M5 hattının diğer duraklarında da yolcu yoğunluğu meydana geldi.
Metro İstanbul’dan Sefer Düzenlemesi Açıklaması
Söz konusu arızanın ardından Metro İstanbul resmi sosyal medya hesaplarından bir kamuoyu duyurusu paylaştı. Yapılan açıklamada seferlerin kısıtlı olarak sürdürüldüğü bildirildi:

“M5 Üsküdar-Sultanbeyli Metro Hattı’nda teknik bir arıza nedeniyle seferler Üsküdar-Çakmak ve İmam Hatip Lisesi-Sultanbeyli istasyonları arasında yapılmaktadır.”
Ekiplerin Ihlamurkuyu İstasyonu’ndaki teknik arızayı giderme ve hattı tamamen normale döndürme çalışmaları devam ediyor.
