Uzun süredir pankreas kanseriyle mücadele eden ve geçtiğimiz hafta sağlık durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda entübe edilen ünlü müzisyen Soner Olgun’dan acı haber geldi. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçının vefatı, sevenlerini ve tüm sanat camiasını derinden sarstı.
Sanat Dünyasından Bir Yıldız Kaydı
1959 yılında Fethiye’de dünyaya gelen Soner Olgun; Bornova Anadolu Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro/Dramatik Yazarlık Bölümü’nden mezun oldu. Müzik dünyasına adım attığı “Letafet” albümünün ardından;
-
1994 yılında Her Şey Değişmeli,
-
1999 yılında İyi Bayramlar,
-
2004 yılında İyi Bayramlar Türkiye,
-
2012 yılında ise Sevda Diye Bir Kuş albümlerini müzikseverlerle buluşturdu.

Türk Halk Müziği eserlerini kendi özgün yorumu ve modern enstrümanlarla harmanlayarak adını geniş kitlelere duyuran Olgun, hazırlayıp sunduğu televizyon programlarıyla da hafızalarda yer edinmişti. Sözü veya müziği kendisine ait 35 eseri bulunan sanatçı, Özlem Koldaş ile evli ve Elif adında bir kız babasıydı.
Cenaze Töreni Pazar Günü
İlk olarak 30 Ağustos’ta yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırılan, ardından evindeki tedavisinin ardından yeniden hastaneye sevk edilen usta sanatçı kurtarılamadı.
Soner Olgun, 18 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.
