Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

110 parçaya ayırmıştı: O caninin cezası belli oldu!

Zonguldak’ta 2023 yılında Türkiye’yi sarsan; annesini ve anneannesini canavarca hisle katleden Rabia Çataklı davasında mahkeme son sözünü söyledi. “Mehdi” olduğunu iddia ederek işlediği vahşet sonrası yargılanan 34 yaşındaki sanık, akıl sağlığının yerinde olduğuna dair raporun ardından en üst sınırdan cezalandırıldı.

Zonguldak'ta 2023 yılında Türkiye'yi sarsan; annesini ve anneannesini canavarca hisle

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasının detayları:

Mahkemenin Kararı ve Gerekçesi

Mahkeme heyeti, davanın en kritik noktası olan “akıl sağlığı” tartışmalarına son noktayı koyarak hükmü açıkladı:

  • Cezai Sorumluluk Tam: Adli Tıp Kurumu raporunda, sanığın suç işlediği sırada fiilin sonuçlarını idrak etme yeteneğinin tam olduğu ve herhangi bir akıl hastalığının bulunmadığı belgelendi.

  • Hüküm: Sanık, annesi Şeyda Çataklı ve anneannesi Medine Küçükkaya’ya yönelik eylemleri nedeniyle iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

  • İndirim Uygulanmadı: “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” unsurları sabit görüldüğünden cezada herhangi bir takdiri indirim yapılmadı.

Sanığın Savunması: “Bilerek Yapmadım”

Karar öncesi son sözü sorulan Rabia Çataklı, önceki ifadelerindeki “mistik” iddiaların aksine bir savunma yaptı:

  • Atak İddiası: Sanık, mütalaayı kabul etmeyerek eylemi rahatsızlığından kaynaklanan bir “atak süreci” içerisinde gerçekleştirdiğini öne sürdü.

  • Pişmanlık Mesajı: Eylemi isteyerek yapmadığını iddia etse de mahkeme heyeti, Adli Tıp raporu doğrultusunda bu savunmaya itibar etmedi.

 

Öyküm Uzunali