Soruşturma kapsamında tutuklanan otel müdürü Arif Altunbulak’ın ifadesi, o gece mekanda bulunan iş dünyasının dev isimleri Ali Koç, Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemir’in orada bulunma nedenlerini ve ayrılış detaylarını netleştirdi.
İşte magazin ve iş dünyasını sarsan o gecenin perde arkası:
DOĞUM GÜNÜ YEMEĞİ İÇİN BİR ARADAYDILAR
Ortaya çıkan bilgilere göre, Yıldırım Demirören ve Nihat Özdemir’in o gece otelde bulunma sebebi tamamen ailevi bir kutlamaydı. Yıldırım Demirören, eşinin doğum günü yemeği için oteldeydi. Yemekte çocukları, torunları ve yakın çevresi de hazır bulundu. Nihat Özdemir ve eşi de bu aile yemeğine katılan davetliler arasındaydı. Her iki aile de polis baskınından yaklaşık 45 dakika önce, saat 01:15 sularında otelden ayrıldı.
ALİ KOÇ KIZI İÇİN ORADAYDI
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un da baskın anında orada olmadığı, kızının ABD’den gelmesi vesilesiyle kısa süreliğine mekana uğradığı öğrenildi. Ali Koç, otele tekneyle geldi. Kızını arkadaşlarıyla bıraktıktan sonra saat 00:00 – 00:30 arasında yine tekneyle mekandan ayrıldı.
Polis baskını sırasında Ali Koç’un kızının halen mekanda olduğu ve kimlik kontrolünden (GBT) geçtiği, Koç’un ise baskından çok daha önce oradan ayrıldığı kamera kayıtlarıyla doğrulandı.
OKAN BURUK BASKIN SIRASINDA MEKANDAYDI
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un durumu ise diğer isimlerden farklı gelişti. Otel müdürünün ifadesine göre Okan Buruk, Fatih Demircan ve Bedri Güntay ile birlikteydi. Diğer ünlü isimlerin aksine Buruk, aramadan sonra saat 04:00 civarında otelden ayrıldı. Buruk’un polis tarafından yapılan GBT ve üst araması işlemlerinin ardından mekandan ayrılmasına izin verildiği belirtildi.

