Gıda sektöründe faaliyet gösteren Golda Gıda halka arz sürecinde talep toplamaya başlıyor. Şirket hisseleri için 1-2 Temmuz tarihlerinde başvuruda bulunulabilecek. Talep toplama işlemleri ise sabit fiyat yöntemleriyle sürdürülecek.

“Sermaye piyasalarının yeni başarı hikayelerine zemin hazırlayacağına inanıyoruz”
Şirket, sermaye artırımını ortak satış yoluyla toplamda 87 milyon 499 bin 988 yazılı değerli payı yatırımcılarına sunacak. Halka arzın ardından şirketin halka açıklık oranının yüzde 35 seviyesine ulaşması bekleniyor. Şirket yönetimi, halka arzdan sağlanacak olan kaynağın büyük bir bölümünü üretim kapasitesini artırmak amacıyla yatırımlarda değerlendirmeyi planlıyor. Kalan kısmın ise işletme sermayesini güçlendirmek amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Büyümeyi Hızlandıracak Hamle
Karaman merkezli yapılan üretim tesislerinde makarna, un, irmik, bakliyat ve bisküvi üreten Golda Gıda, ürünlerini 60’tan fazla ülkeye ihraç ediyor.
Şirket, yeni yatırımlarla hem üretim gücünü hem de ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyor. Şirket yetkilileri ise yapılacak olan halka arzın kurumsal yapıyı daha da güçlendireceğini ve uzun vadede büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını önemle ifade ettiler.
