Trabzonspor’un geçtiğimiz sezon sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken Nijeryalı dev santrforu Paul Onuachu cephesinde transfer hareketliliği tavan yaptı.
Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra Suudi Arabistan kulüplerinin de ilgilendiği tecrübeli golcü için bordo-mavili yönetim nihai kararını verdi.
İşte İngiltere ve Nijerya basınında geniş yer bulan dev transferin öne çıkan detayları…
Bordo-Mavililerden 30 Milyon Euro Şartı

İngiliz basınından The Sun’da yer alan habere göre Trabzonspor yönetimi, Paul Onuachu için kapıyı çalan kulüplere net bir bonservis bedeli bildirdi. Bordo-mavililerin 2,01’lik golcü için 30 milyon Euro talep ettiği öne sürüldü.
Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın belirlenen bu rakamı yüksek bulduğu aktarılırken, Suudi Arabistan ekiplerinin ise rakamı aşağı çekmek adına pazarlıklarını sürdürdüğü kaydedildi.
Beklenen Teklif Gelmezse Yeni Sözleşme İmzalanacak
Nijerya basınında çıkan haberlerde ise Trabzonspor’un belirlediği bonservis bedelinin karşılanmaması durumunda izleyeceği rota netleşti. Bordo-mavili yönetimin, beklentileri karşılamayan teklifler karşısında oyuncuyu satmayacağı ve yeni bir sözleşme imzalamayı planladığı ifade edildi.
Trabzon’da mutlu olduğu bilinen ve şehre uyum sağlayan Onuachu’nun da kulüplerin anlaşamaması halinde kariyerine Trabzonspor formasıyla devam etmeye sıcak baktığı öğrenildi.
Onuachu’nun Sezon Karnesi
Trabzonspor ile 2028 yılına kadar geçerli sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki tecrübeli forvet, bordo-mavili formayla geçtiğimiz sezon sergilediği performansla göz doldurdu:
-
Oynadığı Maç: 36
-
Gol Sayısı: 26
-
Asist: 2
-
Sözleşme Bitiş Tarihi: 30 Haziran 2028
