İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United‘da forma giyen milli kaleci Altay Bayındır, kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) temsilcisi Celta Vigo, 28 yaşındaki başarılı file bekçisini satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığını duyurdu.

2023 yılında Fenerbahçe’den Manchester United’a transfer olarak kulüp tarihinin ilk Türk futbolcusu unvanını alan Altay Bayındır, 2026-2027 sezonunda İspanyol ekibinin kalesini koruyacak.
İşte transfer anlaşmasının tüm detayları ve kamp programı…

4 Milyon Euro Satın Alma Opsiyonu
Yapılan anlaşmaya göre İspanyol temsilcisi Celta Vigo, sezon sonunda şartların oluşması halinde Altay Bayındır’ın bonservisini yaklaşık 4 milyon Euro karşılığında satın alma opsiyonuna sahip olacak.
Ayrıca sözleşmede performansa dayalı bonuslar ve sonraki satıştan pay maddelerinin de yer aldığı bildirildi. Fenerbahçe ise Altay’ın bir sonraki satış bedeli üzerinden yüzde 20 pay alma hakkını koruyor.

Doğrudan Hazırlık Kampına Katılacak
Teknik direktör Claudio Giraldez yönetimindeki Celta Vigo’nun sezon öncesi hazırlık kampına dahil olmak üzere İtalya’ya gidecek olan 28 yaşındaki milli kalecinin, İspanyol ekibinin Sassuolo ve Napoli ile oynayacağı hazırlık maçlarında kadroda yer alması bekleniyor.
