Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cimer’e şikayet ettiler: 71 bin liralık fatura şoku!

İsviçre’den Antalya’ya tatile gelen gurbetçi genç kız, rahatsızlanıp gittiği özel hastanenin acil servisinde 71 bin TL’lik fatura ile karşılaşınca isyan etti! CİMER ve Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulunulan olaya hastaneden ilk açıklama geldi…

İsviçre'den Antalya'ya tatile gelen gurbetçi genç kız, rahatsızlanıp gittiği özel
İsviçre’den tatil yapmak amacıyla Antalya’ya gelen gurbetçi bir genç kız, yaşadığı ani sağlık sorunu nedeniyle özel bir hastanenin acil servisine başvurdu. Tedavi ve tetkik süreçlerinin tamamlanmasının ardından kendisine çıkarılan 71 bin TL’lik faturayı gören genç kız neye uğradığını şaşırdı.
Özel hastanede karşılaştığı faturaya isyan eden gurbetçi genç, yaşadığı mağduriyeti kayıt altına alarak konuyu adli ve idari makamlara taşıdı.
İşte Antalya’da tıp gündemini sarsan olayın tüm detayları…

CİMER ve Sağlık Bakanlığı’na Şikayet Yağdı

Acil serviste uygulanan muayene ve tetkikler için talep edilen 71 bin TL’lik ücreti kabul etmeyen gurbetçi hasta, durumu vakit kaybetmeden Sağlık Bakanlığı ile CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) iletti.
Türkiye’de acil servis hizmetlerinin mevzuat gereği ücretsiz veya belirli sınırlarda olması gerektiğini belirten hasta ve yakınları, faturanın iptali ve ilgililer hakkında inceleme başlatılması için yasal süreç başlattı.

Hastane Yönetiminden İlk Açıklama Geldi

Tepkilerin ardından iddiaların odağındaki özel hastane yönetiminden yazılı açıklama yapıldı. Uygulanan fiyat tarifesinin yasal olduğunu savunan hastane yönetimi şu ifadelere yer verdi:
“Hastamıza uygulanan muayene, tetkik ve tedavi işlemleri yürürlükteki mevzuata tam uyum çerçevesinde ücretlendirilmiştir. Belirlenen tutarlar, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından açıklanan standartlar ve özel hastane fiyat tarifeleri doğrultusunda oluşturulmuştur.”

Bakanlık İncelemesi Bekleniyor

Gurbetçi gencin şikâyetinin ardından Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin hastanedeki ücretlendirme, acil vaka kabul prosedürleri ve tetkik kalemleri üzerinde resmi inceleme başlatması bekleniyor.
Öyküm Uzunali