Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekrem İmamoğlu davasında 28. duruşma: 2 bin yılı aşan hapis istemi!

2026 yılının en çok konuşulan yargı süreci olan davada, tutuklanmalarının ardından görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibinin yargılanmasına devam ediliyor. Toplamda 407 sanığın yer aldığı davada, 160 milyar liralık kamu zararı iddiası gündemde.

2026 yılının en çok konuşulan yargı süreci olan davada, tutuklanmalarının

Türkiye’nin siyaset ve yargı gündemini sarsan İmamoğlu Suç Örgütü davasında bugün kritik bir eşik daha aşılıyor. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde görülen davanın 28. duruşması devam ediyor.

İşte dev davanın detayları, istenen cezalar ve duruşmada yaşanan son gelişmeler…

Duruşmaya Katılan İsimler

Duruşma salonunda sanık sandalyelerinde ve izleyici sıralarında Türkiye siyasetinden önemli isimler yer alıyor: Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Fatih Keleş, Resul Emrah Şahan (Şişli Bld. Bşk.), Mehmet Murat Çalık (Beylikdüzü Bld. Bşk.), İnan Güney (Beyoğlu Bld. Bşk.) ve Cevat Kaya. Çok sayıda CHP milletvekili ve sanık yakını duruşmayı takip ediyor. Duruşma, örgüt yöneticisi olmakla suçlanan ve etkin pişmanlık hükümleri istenen Adem Soytekin’in savunmasıyla sürüyor.

İddianamedeki Şoke Eden Rakamlar ve Suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Cumhuriyet tarihinin en yüksek hapis istemlerinden bazılarını içeriyor:

  • Ekrem İmamoğlu (Örgüt Elebaşı): Rüşvetten ihaleye fesat karıştırmaya, kamu kurumlarını dolandırmaktan vergi kanununa muhalefete kadar birçok suçtan 849 yıldan 2 bin 430 yıla kadar hapsi isteniyor.

  • Murat Ongun ve Fatih Keleş: Örgüt yöneticisi sıfatıyla sırasıyla 779 yıl ve 1542 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyorlar.

  • Kamu Zararı: İddianameye göre 2014’ten bu yana 143 farklı eylemle yaklaşık 160 milyar lira ve 24 milyon dolar değerinde kamu zararı oluşturulduğu belirtiliyor.

Örgüt Şeması ve Belediye Başkanları

İddianamede yer alan şemaya göre;

Ekrem İmamoğlu’na doğrudan bağlı 10 örgüt üyesi olduğu, diğer sanıkların ise Murat Ongun ve Fatih Keleş gibi yöneticiler üzerinden hiyerarşiye dahil olduğu iddia ediliyor. Resul Emrah Şahan hakkında 91 yıla, Mehmet Murat Çalık hakkında ise 88 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de dahil olduğu 7 kişilik dosya, “örgüte yardım etme” suçlamasıyla ana davayla birleştirilmiş durumda.

Öyküm Uzunali