Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Konsolosluğu önünde çatışma: 3 şüpheli etkisiz hale getirildi!

İstanbul Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu binası yakınında meydana gelen saldırı girişiminde, güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında yaklaşık 5 dakika süren bir çatışma yaşandı.

İstanbul Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu binası yakınında meydana gelen saldırı girişiminde,

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İsrail Konsolosluğu önünde bugün öğle saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırı girişimi, emniyet güçlerinin anında müdahalesiyle kontrol altına alındı. Levent bölgesinde yankılanan silah sesleri sonrası bölge abluka altına alınırken, operasyona dair kritik detaylar netleşti.

İşte son durum…

2 Polis yaralandı

Edinilen bilgilere göre, saat 12:20 sularında yaklaşık 70 metrelik bir mesafeden polislere ateş açan 3 şüpheli, emniyet güçlerinin anında karşılık vermesiyle etkisiz hale getirildi. Çatışma esnasında görevli 2 polis memuru yaralandı. Yaralı memurlar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hızla en yakın hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Bölgede Olağanüstü Güvenlik Önlemi

Saldırının ardından Levent ve çevresindeki yollar araç ve yaya trafiğine tamamen kapatıldı. Bölgeye çok sayıda Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekibi sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, konsolosluk çevresinde ve saldırganların üzerinden çıkan materyaller üzerinde detaylı tarama başlattı. Konsolosluk çalışanları ve çevredeki plazalarda bulunan vatandaşlar, güvenlik protokolleri gereği korunaklı alanlara alındı.

Resmi Makamlardan Açıklama Bekleniyor

Saldırganların kimlik tespiti ve saldırının arkasındaki bağlantıların çözülmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Valiliğin kısa süre içinde kapsamlı bir bilgilendirme yapması bekleniyor.

 

Öyküm Uzunali