Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve yargılanan CHP’lilerin üyeliğini askıya mı alacak? 40 il başkanı değişiyor!

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı için verdiği “mutlak butlan” (kesin hükümsüzlük) kararı, Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Özgür Özel ve mevcut parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılması ve Kemal Kılıçdaroğlu döneminin mahkeme kararıyla geri dönmesiyle birlikte, partinin yeni komuta kademesi ve yol haritasına dair iddialar kulisleri hareketlendirdi.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin CHP'nin 38. Olağan

CNN Türk ekranlarında yayımlanan Hande Fırat ile Gece Görüşü programında ortaya atılan bir iddia ise siyaset dünyasında adeta deprem etkisi yarattı: Kemal Kılıçdaroğlu; Ekrem İmamoğlu dahil yargı süreci devam eden CHP’li isimlerin üyeliğini askıya mı alacak?

İşte 22 Mayıs Cuma sabahı Ankara kulislerinde konuşulan o çarpıcı iddialar ve gecenin sıcak gelişmeleri…

“Aklanmadan Partiye Dönemeyecekler” İddiası

Canlı yayında aktarılan kulis bilgilerine göre, yargı kararıyla yeniden genel başkanlık makamına dönmeye hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin radikal kararlar almaya hazırlandığı ileri sürüldü.

En çok konuşulan iddia ise, şu an tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, tutuklu ya da tutuksuz olarak yargılaması devam eden tüm CHP’li isimlerin parti üyeliklerinin askıya alınacağı yönünde. Kulislerde, bu isimlerin hukuken aklanmadan partiye geri dönemeyeceği ilkesinin benimseneceği konuşuluyor.

40 İl Başkanı Değişiyor, 7 Kişilik Çekirdek MYK Geliyor

Kılıçdaroğlu’nun A takımının ve geçiş sürecini yönetecek ekibinin hazır olduğu belirtilen programda, teşkilatlara yönelik de operasyonel adımların sinyali verildi. İddialara göre:  Kurultay sürecinde ve sonrasında Özel yönetimine destek veren yaklaşık 40 il başkanının görevden alınarak değiştirileceği ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun süreci hızlı ve dinamik yönetebilmek adına sadece 7 kişiden oluşan mikro bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) kurmayı planladığı iddia edildi. Mahkeme kararıyla genel başkanlığı düşen Özgür Özel’in ise mevcut statüde CHP Manisa Milletvekili olarak parlamentodaki görevine devam edeceği aktarıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan İlk Açıklama: “Sükunetle Karşılayalım”

Ortaya atılan bu sert kulis iddialarının gölgesinde, Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada partililere “sağduyu” çağrısında bulundu. Kararı bir ayrışma değil, kenetlenme fırsatı olarak görmek gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi; kişisel ikbal arayışlarının mücadele alanı değildir. 38. Olağan Kurultayımız ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu karar; bir ayrışma vesilesi değil, asırlık çınarımızın altında kenetlenme fırsatı olmalıdır. Gün; sevinç çığlıklarıyla birbirimizi kırma günü değildir. Süreci il ve ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimizle tam bir uyum içinde yürüteceğiz.”

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik ise kaosun engellenmesi adına Kılıçdaroğlu’nun kısa süre içinde Özgür Özel’i arayarak süreci birlikte müzakereli bir şekilde yürütmeyi teklif edeceğini duyurdu.

Öyküm Uzunali