Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’li Özdemir: Türk basını yabancı sosyal medya şirketlerinin baskısı altında

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türk basınının yabancı menşeli sosyal medya firmalarının baskısı altında zor bir süreçten geçtiğini belirterek, reklam bütçelerinin sınırlandırılmasına yönelik yasal düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türk basınının yabancı menşeli

Milliyetçi Hareket Partisi Medya, İletişim ve Dijital Mecralardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türk basınının yabancı menşeli ve küresel ölçekli bazı sosyal medya firmalarının kıskacında zor zamanlar yaşadığını ifade etti. Özdemir, bu tablo karşısında basın sektörünün ciddi bir baskı altında faaliyet göstermeye çalıştığını dile getirdi.

Gazete sayılarında dikkat çeken düşüş

TÜİK tarafından yayımlanan verilere dikkat çeken Özdemir, 2024 yılında resmi ilan yayımlayan gazetelerin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 11,9 oranında azalarak 753’e düştüğünü hatırlattı. 2025 yılı için ise basın sektörü açısından daha büyük sorunların ortaya çıkmasının neredeyse kesin hale geldiğini vurguladı.

Basın sektöründe istihdam kaybının giderek arttığını belirten Özdemir, basın emekçilerinin özlük hakları konusunda da ciddi gerilemeler yaşandığını söyledi. Birçok basın mensubunun maaş ve ek haklar konusunda sorunlar yaşadığını aktaran Özdemir, mesleğin saygınlığının da bu süreçte zarar gördüğünü ifade etti.

Türk basınını ayakta tutmanın ötesinde, gücünü pekiştirerek nitelikli şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesini sağlamanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirten Özdemir, sektörün yaşadığı sıkıntıların görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.

Reklam düzenlemesi vurgusu

Sektörün içinden geçtiği zor süreci aşabilmesi ve Türkiye’nin yayıncılık alanında küresel rekabette varlığını sürdürebilmesi için reklam faaliyetlerinin kanuni bir düzenleme ile yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden Özdemir, yabancı kaynaklara yönelen reklam bütçelerinin Türk medyasına kazandırılmasının hayati önemde olduğunu söyledi.

Yabancı sosyal medya kuruluşlarına aktarılan reklam bütçelerinin sınırlandırılmasına yönelik MHP tarafından verilen kanun teklifinin öneminin her geçen gün arttığını vurgulayan Özdemir, gerekli yasal düzenlemeler yapılmadığı takdirde basın kuruluşlarıyla birlikte bu sektörden geçimini sağlayan vatandaşların yaşadığı sorunların daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.

admin