Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nasuh Mahruki hakkında 15 Temmuz paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı!

Eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medya hesabı üzerinden 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yaptığı bir paylaşım nedeniyle adli makamların radarına girdi. Aynı gün düzenlenen ünlülere yönelik diğer soruşturmalarla birlikte adliye gündemini hareketlendiren olayda, Mahruki hakkında yasal süreç başlatıldı.

Eski Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Başkanı Nasuh Mahruki, sosyal medya

Yaşanan sıcak gelişmenin detayları ve soruşturmaya gerekçe gösterilen o paylaşım…

Soruşturmanın Gerekçesi: X (Twitter) Paylaşımı

Nasuh Mahruki, X platformu üzerinden 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin bir yazı paylaşarak üzerine şu notu düşmüştü:

“15 Temmuz önceden fark edilmiş ancak rejim değişikliği için bir fırsat olarak görülerek bilerek engellenmemiş kontrollü bir şekilde kalkışılmasına müsaade edilmiş bir darbe girişimidir. Baş planlayıcısı ABD’dir, Fil’i feda etmiş, Vezir’i almıştır, Erdoğan’ı şah yapmış Türk milletini mat etmiştir.”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Re’sen Harekete Geçti

Mahruki’nin sosyal medyada geniş yankı uyandıran ve tartışmalara yol açan bu ifadelerinin ardından yargı kanadı düğmeye bastı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu paylaşımda yer alan ifadeleri gerekçe göstererek Nasuh Mahruki hakkında re’sen (kendiliğinden) soruşturma başlattı.

Soruşturmanın hangi ceza maddeleri (halkı kin ve düşmanlığa tahrik, devletin kurumlarını aşağılama vb.) kapsamında yürütüldüğüne dair detayların, Mahruki’nin savcılığa çağrılarak ifadesinin alınmasının ardından netleşmesi bekleniyor.

 

Öyküm Uzunali