Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaren Leylek bu sene de şaşırtmadı: Adem amcayla 15. kez buluştu!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, insan ile doğanın muazzam dostluğunu tüm dünyaya kanıtlayan Yaren Leylek, göç yolculuğunu tamamlayarak 15. kez Balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına kondu.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, insan ile doğanın muazzam dostluğunu tüm dünyaya

Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde nefesler tutulmuş beklenirken, Yaren’in bu yılki gelişi adeta baharın habercisi oldu.

BULUŞMANIN DETAYLARI

Yaren Leylek, binlerce kilometrelik zorlu göç yolculuğunun ardından 15. yılında da rotasını şaşırmadı ve Karacabey’e ulaştı. Yaren, her yıl olduğu gibi köye gelir gelmez soluğu Adem Yılmaz’ın balıkçı kayığında aldı.

Bu efsanevi dostluğun ilk kareleri, Yaren’in her adımını takip eden yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından kaydedildi.Adem Amca ve Yaren’in hikayesi, geçtiğimiz yıllarda belgesellere konu olmuş ve Avrupa’da “Leylek Köyü” unvanına sahip tek Türk köyü olan Eskikaraağaç’ı tüm dünyaya tanıtmıştı.

Öyküm Uzunali