Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Bahçeli’den Yargıtay’a “Kararı bir an önce verin” çağrısı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda iç siyaset gündemine dair çok sert ve net mesajlar verdi. Mahkemenin CHP kongresine yönelik verdiği “mutlak butlan” (geçersizlik) kararına değinen Bahçeli, Yargıtay’a çağrıda bulundu: “Yargıtay konunun hassasiyetine binaen, itiraza yönelik kararını bir an önce vermelidir.” İşte MHP liderinin açıklamalarından satır başları…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda iç siyaset

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında kürsüye çıkarak iç siyaset ve dış politikaya dair kritik değerlendirmelerde bulundu. Ankara kulislerini hareketlendiren ve ana muhalefet partisinde taşları yerinden oynatan “mutlak butlan” mahkeme kararının ardından gözler MHP liderinin yapacağı açıklamalara çevrilmişti.

Bahçeli, CHP’nin iç işleyişine yönelik hukuki sürecin sokak hareketlerine tahvil edilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunurken, yüksek yargı mercii olan Yargıtay’a da acil karar çağrısında bulundu.

“Bayram, CHP İçin Kutuplaşma Zamanına Dönüştü”

Konuşmasının başında geçmiş Kurban Bayramı’nın yarattığı manevi atmosfere değinen Devlet Bahçeli, ana muhalefet partisinin bu iklimden uzak bir görüntü çizdiğini savundu:

“Manevi iklimiyle barış, huzur ve kardeşlik zemini olan bayram, CHP açısından kucaklaşmak yerine kutuplaşmanın derinleştiği bir zamana dönüşmüştür. Yaşanan gelişmeler CHP kurumsallığına yakışmayan bir seviyede, siyasi kültürümüze ve demokrasimize zarar verici bir noktaya doğru ilerlemektedir.”

“Olayların Sokağa Taşınmasına Kimse Cüret Etmemelidir”

Türkiye’nin içinden geçtiği hassas döneme dikkat çeken ve güvenlik politikaları ile toplumsal istikrarın önemini vurgulayan Bahçeli, tarafları fiziki mücadele ve provokasyonriskine karşı şu sözlerle uyardı:

“Ülkemizi yakından etkileyen bölgesel gelişmelerin ve terörsüz Türkiye sürecine ilişkin önemli aşamaların kaydedildiği bir dönemde, beklentimiz hukuki ve siyasi mücadele yerine fiziki mücadele gibi toplumsal huzuru bozacak, provokasyonları artıracak tehlikeli söylem ve eylemlerden kaçınılmasıdır.”

“Karar Bir An Önce Verilmelidir”

Hukuki belirsizliğin Türkiye siyasetini hırpalamaması için yargı mekanizmasının hızlı hareket etmesi gerektiğini belirten MHP lideri Bahçeli, Yargıtay’a doğrudan seslendi:

“Mahkeme kararına yönelik itiraz merci olan Yargıtay konunun hassasiyetine binaen, itiraza yönelik kararını bir an önce vermelidir. Türkiye siyaseti ve demokrasisinin hırpalanmasına izin verilmemelidir. En başından beri CHP üzerinden oyun oynamanın tehlikelerinden bahsetmiştim. Geldiğimiz noktada bölünmüş bir CHP algısı oluşturulmaya, hatta meşrulaştırılmaya çalışıldığına şahit olunmaktadır. Unutulmamalı ki yaşanan bölgesel gelişmeler ve terörsüz Türkiye sürecinde ortak akıl ve güçlü siyasal kurumlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.”

Öyküm Uzunali