Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteorolojiden altı ile sarı kodlu uyarı: Sağanak ve kar geliyor!

Hafta sonu planı yapanlara kötü haber geldi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bir bölümünde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalacağını duyurdu. Özellikle Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kar yağışının şiddetini artırması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların tedbirli olması istendi. İşte 7 Mart 2026 hava durumu raporu…

Hafta sonu planı yapanlara kötü haber geldi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü,

Sarı kodlu uyarı kapsamındaki illerde yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yüksek kesimlerde kar örtüsünün artacağı tahmin ediliyor.

1. Sarı Kod Verilen 6 İl Hangisi?

Meteoroloji tarafından “potansiyel tehlike” anlamına gelen sarı kod ile uyarılan iller şunlardır:

  • Bitlis

  • Hakkari

  • Muş

  • Siirt

  • Van

  • Şırnak

2. Bölge Bölge Hava Durumu Tahminleri

  • Doğu Anadolu: Bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Erzurum ve Kars çevrelerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının öğle saatlerine kadar süreceği öngörülüyor.

  • Güneydoğu Anadolu: Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar; Siirt ve Şanlıurfa’da ise sağanak yağış etkili olacak.

  • İç Anadolu: Kayseri, Sivas, Niğde ve Nevşehir çevrelerinde hafif kar yağışı beklenirken; bölgenin güneyinde rüzgarın hızının saatte 60 km’ye ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

  • Marmara ve Ege: Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. İstanbul’da sıcaklık 11°C, Ankara’da ise 8°C civarında seyredecek.


3. Kritik Uyarılar: Çığ ve Zirai Don Riski

  • Çığ Tehlikesi: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli yamaçlarında yüksek kar örtüsü nedeniyle çığ riski bulunmaktadır.

  • Buzlanma ve Don: Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde görülecek olan buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

Öyküm Uzunali