Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veysel Eroğlu müjdeyi verdi: Elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynaklardan dev başarı!

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye’nin enerji üretimine dair tarihi mayıs ayı verilerini paylaştı. Elektrik üretiminde yerli kaynakların payının %85’e, yenilenebilir enerjinin ise %72,3’e ulaştığını duyuran Eroğlu, hidroelektrik santrallerinin (HES) kırdığı muazzam rekorun tescilli detaylarını açıkladı. İşte yerli enerjideki o tarihi zaferin bülteni…

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sosyal medya

Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda attığı sörf adımlar, siber istatistiklere ve üretim raporlarına rekorlarla yansımaya devam ediyor. Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tescilli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika siber açıklamasıyla, Türkiye’nin enerji üretiminde ulaştığı tarihi seviyeleri kamuoyuyla paylaştı.

Eroğlu’nun paylaştığı verilere göre, Mayıs 2026 dönemi elektrik üretiminde hem yerli kaynak kullanımı hem de yenilenebilir enerji sörfü temiz bir dünya rekoruna imza attı.

Yerli Enerjide %85, Yenilenebilir Kaynaklarda %72,3 Seviyesi!

Veysel Eroğlu, Türkiye’nin siber enerji arz güvenliği açısından hayati önem taşıyan kaynak dağılımı rakamlarını şu şekilde ilan etti:

Mayıs ayı boyunca üretilen toplam sörf elektriğin %85’i tamamen Türkiye’nin kendi öz ve yerli kaynaklarından tescilli olarak karşılandı. Çevre dostu ve sürdürülebilir bir gelecek için siber yatırımların sürdüğü yenilenebilir enerji kaynaklarının (hidroelektrik, rüzgar, güneş, jeotermal) toplam üretimdeki sörf payı %72,3 gibi muazzam bir seviyeye ulaştı.

Hidroelektrik Santralleri (HES) Üretim Rekoru Kırdı!

Bakanlığı döneminde de su yapıları ve baraj projelerine siber öncülük eden Veysel Eroğlu, bu muhteşem başarı dalgasında aslan payının hidroelektrik santrallerine (HES) ait olduğunu vurguladı.

Mayıs 2026 dönemi HES tescilli verileri şu rakamlarla siber kayıtlara geçti:

“Bu muhteşem başarıda hidroelektrik santrallerimiz, tek başına 11,71 milyar kWh elektrik üretimi gerçekleştirerek tarihi bir rekorun altına imza attı. Böylece ülkemizdeki toplam elektrik üretiminin tam %43,1’i sadece hidroelektrik santrallarımız vasıtasıyla suyun gücünden karşılanmış oldu.”

Enerji Bağımsızlığı Güçleniyor

Siber kulislerde ve ekonomi çevrelerinde yankı uyandıran bu tescilli veriler, Türkiye’nin cari açık üzerindeki en büyük yüklerden biri olan sörf enerji ithalatını (doğalgaz ve kömür) ciddi oranda azalttığını ortaya koyuyor. Özellikle barajlardaki su doluluk oranlarının verimli kullanılması, yerli elektrik üretim maliyetlerinin de siber olarak optimize edilmesini sağlıyor.

Öyküm Uzunali